MountainMind 

Med berget som kraftkälla
På Mountain Mind har vi berget som utgångspunkt för vår verksamhet. Vi erbjuder kurser, retreats och föreläsningar. Dessutom skräddarsyr vi helhetslösningar åt företag, hotell och konferensanläggningar. Vi har basen i Åre men tar gärna uppdrag även på andra platser. Så ofta det går förlägger vi övningarna utomhus.

Malin Kronvall: Leg. sjukgymnast, föreläsare, yogalärare certifierad vid Yoga Alliance i USA samt mindfulnessinstruktör. Förutom en bakgrund som verksamhetschef har Malin verkat som utbildare och handledare inom träning/hälsa och sjukgymnastik. Hon har även arbetat med flera researrangörer, konferenssäljare och hotell med att sy ihop event, föreläsningar och andra aktiviteter utifrån ett hälsoperspektiv

Lotta Byqvist: Mindfulnessinstruktör, diplomerad kostrådgivare och hälsoskribent. Har en bakgrund inom PR och marknadsföring. Författare till böckerna ”Kvinnorna som slutade banta” tillsammans med Anna Langer, ”Boken om Q” tillsammans med Mats Qviberg och ”Åre by Pocke” tillsammans med Pocke Nilsson..

Om mindfulness
Mindfulness handlar om medveten närvaro, konsten att vara i nuet, och baserar sig på österländsk filosofi kombinerat med vetenskapliga rön om vårt nervsystem och vår hjärna. I vår allt intensivare tillvaro upplever många ett behov av att lära sig koppla bort bruset och fokusera på en sak i taget. Detta gör man med mindfulnessträning.

Om yoga
Yoga är en indisk lära med mellan 2500-3500 år gamla anor. Genom meditation, andnings-, koncentrations- och avslappningsövningar samt fysiska ställningar skapas balans mellan kropp och själ. Förbindelselänken mellan kroppen och själen är andningen. Det är därför andningen är så viktig inom yogan och det som skiljer yoga från annan träning.

Om Pilgrimsleden
S:t Olavsleden går mellan Selånger på den svenska östkusten och Trondheim på den norska väskusten. Leden är 56 mil lång och har en snart tusenårig historia. Sedan några år har leden rustats för att åter ta emot pilgrimsvandrare. S:t Olavsleden återinvigdes hösten 2013. Läs mer på www.stolavsleden.com

Läs vår policy om personuppgifter »